Deze handleiding is origineel geschreven in Oktober 2009. Mocht je er iets in tegen komen dat niet klopt, of mocht er iets je niet duidelijk zijn, dan hoor ik dat graag.

Doneren Zonder Creditcard

Voor mensen die graag een Halo zouden wel willen kopen – ik bedoel zouden willen doneren – maar geen credit card hebben is er Paypal. Ik heb uit betrouwbare bronnen (lees de Chatroom) vernomen dat in België voor Paypal altijd een credit card nodig is, maar in Nederland kun je Paypal ook gewoon met een bankrekening gebruiken.

Voor mijzelf is het tijden geleden dat ik m’n Paypal heb opgezet, maar ik zal proberen in ieder geval een stukje begeleiding/introductie te bieden via deze post.

Stap 1

Ga naar de site van Paypal en klik bovenaan de pagina op “Aanmelden”. Er zijn drie typen rekening, maar voor het aanmelden is een Privé rekening genoeg. Privé rekeningen kosten niets, en zijn voor wie dat wil altijd later om te zetten naar een ander type. Klik op “Aan de slag” om de rekening echt aan te gaan maken, en vul het formulier dat volgt in (let op de informatie links en de gebruikelijke voorwaarden onderaan de pagina).

Denk er bij het aanmaken van je wachtwoord ook aan dat dit een sterk wachtwoord moet zijn. De combinatie van email-adres en wachtwoord is per slot van rekening wat tussen anderen en jou geld staat.

Stap 2

Vanaf hier kan ik niet meer heel precies mee klikken want ik heb al een rekening. Vermoedelijk, zoals ik de site nu lees, wordt de rekening nu al aangemaakt en kun je inloggen. Het zou echter kunnen dat al op dit punt wordt gevraagd om een credit card of bankrekening aan je Paypal rekening te koppelen.

In ieder geval kan deze na het inloggen gekoppeld worden. Klik na het inloggen onder het tabblad “Mijn rekening” op “Profiel”. Hier kun je onder “Financiële informatie” voor “Bankrekeningen” kiezen. Op de volgende pagina zit dan een mooie knop “Toevoegen”. Hier kun je de benodigde bank-gegevens invoeren.

Stap 3

Dit heb ik tijden terug gedaan, maar ik vermoed dat het nog hetzelfde zal lopen.

Na het invoeren van de gegevens is het een kwestie van afwachten (een paar dagen als ik het me goed herinner). Paypal maakt twee keer een (zeer klein) bedragje over naar je rekening. In een bevestigingsscherm (waar je vaak genoeg naar verwezen wordt wanneer je weer inlogt) kun je de bedragen invoeren om zo te bevestigen dat de rekening echt van jou is. Wanneer dit gebeurt is kun je betalen via Paypal.

Betalen kan op twee manieren. Je kunt via de knop “Geld toevoegen” geld van je bankrekening naar je Paypal rekening laten overzetten. Je kunt echter ook op het moment van betaling er voor kiezen het bedrag rechtstreeks van je bankrekening af te laten schrijven. In dat geval schiet Paypal feitelijk even voor, en wordt een dag of wat later het transactie bedrag van je rekening afgeboekt.

Stap 4

Besluit welke betaal methode je wilt gebruiken en ga naar de donatie pagina om je steentje aan NaNoWriMo bij te dragen/een halo aan te schaffen.

Zoals eerder gezegd, mocht je problemen tegen zijn gekomen met deze instructies laat het dan even weten. De Handleidingen hebben niet voor niets de commentaar functie aan staan…

3 Responses to “Paypal”

 1. Dorothee Says:

  Goed, mooi helder! Bedankt!

 2. CC Says:

  komt er rente bij kijken als PayPal even voorschiet?

 3. Jarsto Says:

  @CC

  Ik heb tot nu toe nog nooit meegemaakt dat over de paar dagen tussen de betaling in de incasso van mijn bankrekening rente werd berekend.

  Voor details over of ze het zouden kunnen doen zou je in de voorwaarden van Paypal moeten kijken. Maar in mijn ervaring gebeurt het dus niet.

Geef een reactie

XHTML: Je kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>