De tip om GoodSearch te gebruiken komt origineel van de “Donating when broke” pagina. Het zuinige Hollandse ideaal zullen we maar zeggen, doneren zonder dat het geld kost. Ook handig als je wel een ‘gewone’ donatie heb gedaan, en niet alleen wanneer je blut bent.

In het kort: GoodSearch is een zoekmachine (op basis van de Yahoo engine) die zijn advertentie inkomsten deelt met goede doelen. Per zoekopdracht gaat er (meen ik) 1 dollar cent naar een goed doel. Je kunt zelf instellen welk goede doel je op die manier wilt sponsoren, en één van de goede doelen daarbij is “The Office Of Letters And Light”, de organisatie achter NaNoWriMo en Script Frenzy.

Hoe werkt het?

Simpel. Ga naar de GoodSearch site, en vul in het “WHO DO YOU GOODSEARCH FOR?” vakje “Office of Letters and Light” in. Klik vervolgens op “Verify” en je zou in principe klaar moeten zijn. Iedere keer dat je nu via GoodSearch zoekt krijgt NaNoWriMo een (klein) beetje geld.

GoodSearch biedt zelf een toolbar aan om z’n eigen zoekfunctie makkelijker beschikbaar te maken. Maar gebruikers van Firefox kunnen GoodSearch ook aan het ingebouwde zoekvakje van Firefox toevoegen. Met deze add-on.

Je hoeft ‘m niet altijd te gebruiken, voor sommige zoekopdrachten merk ik dat Google voor mijn gevoel betere resultaten levert. Maar als we het allemaal af en toe doen tellen de vele kleine beetjes toch weer mooi bij elkaar op.

In 2009 heeft men uitgerekend dat de meeste kosten voor NaNoWriMo dat jaar betaald hadden kunnen worden via GoodSearch, als alle deelnemers in November GoodSearch gebruikt zouden hebben. Een beetje hulp uit onze regio kan dus zeker geen kwaad!

Mocht je problemen tegen zijn gekomen met deze instructies laat het dan even weten. De Handleidingen hebben niet voor niets de commentaar functie aan staan…


Geef een reactie

XHTML: Je kunt deze tags gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>