Het DutchNaNo forum. Voor WriYe support in het Nederlands, en andere schrijfdiscussies.

Je bent niet ingelogd.

#1 Re: Off-Topic » Joe Abercrombie\'s boeken! (fantasy) » 28-12-2011 12:54:13

Ik heb 'm ondertussen uit. Ik vind het wel een goed boek, maar Best Served Cold was beter.

Het langzame begin wordt voornamelijk veroorzaakt omdat je eerst uitgebreid van alle hoofdpersonen te horen krijgt hoe ze over oorlog denken, aan welke kant van de oorlog ze staan, etc, vóórdat de oorlog begint. Omdat er zoveel hoofdpersonen zijn en je regelmatig hoofdstukken krijgt vanuit het oogpunt van verschillende bijfiguren, duurt dit nogal lang. Maar op een gegeven moment zat ik toch weer middenin het verhaal aan één stuk door te lezen.

#2 Re: Creatief » Cover voor mijn NaNo-novel » 19-12-2011 10:11:35

Ik vind de tekening er goed uitzien. De titel en de achterflaptekst zouden iets naar beneden kunnen, die staan nu net wat teveel op de rand. En een ander lettertype, inderdaad. De titel zou wat mij betreft ook best in een afwijkendere letter kunnen staan, en misschien een andere kleur dan de rest (wit?)

#3 Re: Off-Topic » Joe Abercrombie\'s boeken! (fantasy) » 19-12-2011 10:05:32

Ik zit nu ongeveer op bladzijde 150 van The Heroes. Tot nu toe is het een beetje traag. Best Served Cold begon natuurlijk gelijk met een Bang, dat is in dit boek minder. En het speelt zich af in The North, ik hou zelf meer van het Renaissance-achtige van The Union.
Maar Bayaz komt er in voor, dat is wel cool! En Eaters (als ik het goed heb). Scary!

#4 Re: Off-Topic » Joe Abercrombie\'s boeken! (fantasy) » 16-12-2011 15:36:59

De First Law trilogy wordt wel beter naarmate het verhaal vordert. Je kunt duidelijk merken dat Abercrombie een steeds betere schrijver wordt. Ik heb nadat ik het eerste deel uit had eerst nog wat andere boeken gelezen, maar ik kon aan het eind van het tweede boek niet wachten deel 3 te lezen.
Best Served Cold is inderdaad een beter boek, maar volgens mij is het veel leuker om eerst de trilogie te lezen, zodat je de karakters die terugkomen herkent. Ze hebben het in het boek ook steeds over "the crippled" en hoe hij de werkelijke macht achter de troon is, en het is wel gaver als je weet wie het is en hoe de zaken precies zitten.
Ik heb zijn vijfde boek, The Heroes, ook liggen, maar nog niet gelezen. Maar hij ligt bovenop de stapel!

#5 Re: Schrijfkwesties » Copyright van liedjes en/of dingen. » 14-12-2011 11:12:24

Je mag titels en merken wel noemen, maar songteksten zijn inderdaad beschermd.
Als je toestemming vraagt aan de rechthebbende doen die meestal niet zo moeilijk, omdat het ook een soort van reclame is, natuurlijk. Maar je moet wel toestemming vragen, anders ben je strafbaar.

#6 Re: Schrijfkwesties » Roleplay - doet iemand het? » 07-12-2011 20:43:35

Precies, het leukste is om je character te onderzoeken tijdens het spel. Dat kan bij latere versies van D&D ook nog wel, maar als je in een gevecht komt dan duurt dat gelijk 3 uur ofzo, en dan hou je minder tijd over voor andere dingen. Die variatie is juist leuk.
In eerdere versies van D&D (en AD&D) is vechten veel meer één van de mogelijkheden, ipv hetgeen waar het spel om draait. Wel een belangrijke mogelijkheid, natuurlijk (al is het alleen maar omdat de helden nu eenmaal vaak de holen van monsters bezoeken), maar niet het enige.

#7 Re: Schrijfkwesties » Namen » 07-12-2011 15:04:26

Ik gebruik vaak het Story Games Name Project:
http://www.bullypulpitgames.com/projects/names/galleys/SGNP%20-%20First%20Pages.pdf

#8 Re: Schrijfkwesties » Roleplay - doet iemand het? » 07-12-2011 13:46:18

Gewoon weer eens wat anders. 4th Edition ging op het laatst een beetje vervelen. De gevechten duren veel te lang, het is superveel werk om voor te bereiden en het is allemaal een beetje hetzelfde.
AD&D is wat gevarieerder en veel makkelijker voor te bereiden. Daardoor zijn de PCs ook wat vrijer in wat ze doen, omdat je niet alle encounters hoeft te spelen die de DM heeft voorbereid.

Ik hou sowieso meer van oudere versies van D&D, omdat het daar minder om vechten gaat en meer om avonturen beleven. (Maar 4th Edition is ook best okee, anders had ik er geen 2 jaar durende campaign mee gespeeld, natuurlijk).

#9 Re: Off-Topic » tv-series » 07-12-2011 13:30:57

Game of Thrones! Ik heb de laatste 5 afleveringen echt achter elkaar gekeken, zo spannend!

#10 Re: Schrijfkwesties » Roleplay - doet iemand het? » 07-12-2011 11:19:47

Ja, ik roleplay heel fanatiek, met de groep eens per week bij elkaar komen enzo. Ik ben altijd de GM, dat ligt lekker in het verlengde van mijn schrijven. Je kunt altijd merken wanneer er een thema in m'n hoofd rondspookt, want dan duiken er bepaalde elementen tegelijkertijd in m'n fictie en m'n roleplay op. (Bijv, reizen tussen dimensies, schaduw-monsters, fembots, etc). Mijn huidige verhaal ben ik begonnen te schrijven toen we Call of Cthulhu speelden, en dat is te merken aan de enge cultus die er onder de stad huist.

We hebben enige tijd terug een twee jaar durende 4th Edition campaign afgerond, die eindigde met dat de PCs God dood maakten. Deze campaign heeft zijn eigen wiki, hier: http://stafleu.netne.net/wiki/index.php/Dromenon

Nu spelen we AD&D Al-Qadim, en dat bevalt prima. We spelen gepubliceerde avonturen, dat geeft toch minder voldoening dan iets zelfverzonnen. Maar kost wel minder tijd!

#11 Re: Algemeen » Voorstel draadje » 07-12-2011 10:46:26

Ik ben Jasper, maar luister ook naar Harry. Ik ben met 38 jaartjes de oudste in deze draad en nou voel ik me net een opa. Ik ben animator, regisseur en scenarioschrijver van beroep, en maak o.a. de wereldberoemde (ahum) kinderserie Dip & Dap. Die enge, irritante giraffen, ja.

Naast het tekenen lees ik ontzettend veel, en probeer ook nog te schrijven. Zoals iedereen hier schrijf ik minder dan ik zou willen, maar ik heb dit jaar wel een flinke slag gemaakt door mijn nano uit 2008 af te schrijven en ben begonnen te editten. Mijn 2011 nano is het vervolg hierop. Ik hoop dat deze maand af te schrijven en dan weer verder te gaan met het reviseren van het eerste deel.

Verder dit jaar misschien een deel 3, maar ik heb ook nog een ander verhaal in m'n kop zitten dat eruit wil.

Forum footer

Powered by FluxBB